Alapítványunk szervezésében a simontornyai Fried Kastély Szálloda**** és Étterem adott otthont a 2013. június 13-án megrendezésre került Vietnami Estnek a szekszárdi Vállalkozói Szalon közreműködésével.A rendezvényen felszólalt Potápi Árpád országgyűlési képviselő, aki a Vietnamban tett utazásairól, tapasztalatairól mesélt a megjelent érdeklődőknek.
Alapítványunk szervezésében a simontornyai Fried Kastély Szálloda**** és Étterem adott otthont a 2013. június 13-án megrendezésre került Vietnami Estnek a szekszárdi Vállalkozói Szalon közreműködésével.A rendezvényen felszólalt Potápi Árpád országgyűlési képviselő, aki a Vietnamban tett utazásairól, tapasztalatairól mesélt a megjelent érdeklődőknek. Díszvendégként jelen volt Ngo Duy Ngo vietnami nagykövet úr, aki bemutatta szülőhelyének sokszínűségét és Magyarország és Vietnam együttműködési lehetőségeit, valamint készséggel válaszolt a felmerülő kérdésekre.
A felszólalók kiemelték, hogy az elmúlt években jelentős hangsúly helyeződött a kereskedelem, az oktatás, a tudományok és a turizmus területén jelen lévő kapcsolatokra a két ország közt, sőt az elmúlt években a vietnamiak borászat és gasztronómia iránti érdeklődése is megnövekedett. A jövőre nézve pedig megemlítették, hogy az eddigi együttműködések mellett a két ország kapcsolatainak az erősítésében még nagyok a lehetőségek.
Az est része volt egy Vietnamról levetített rövidfilm, melynek segítségével vizuális képet is kaptak a résztvevők a számos, a felszólalók által említett érdekes történet mellé. Az est lezárása egy tradicionális vietnami vacsora volt, melyen számos ínyenc fogást kóstolhattak meg és fogyaszthattak el a vendégek a díszvendégekkel együtt.
A feltálalt fogások között szerepelt egy igazi vietnami különlegesség, egy előétel, a „Nem”, melynek alapanyagai között darált sertéshús és fafül gomba szerepel. A hozzávalókat rizstészta papírba tekerik, forró olajban kisütik majd friss uborkasalátával tálalják, melyhez édes chili-szószt adnak. További előételként még a „Nem” főtt rákkal és sütés nélkül készített verzióját és aszpikos halat kínáltak ázsiai módra.
Főételnek a vendégek a következőkből választhattak:
-
-
- Ropogós kacsacomb vietnami módra, narancsmártással
- Kemencében sült sertésoldalas ázsiai módra
- Wokban készült marha friss zeller zölddel
- Csirkemell csíkok kókusztejben párolva
- Tenger gyümölcsei üvegtésztával
-
Az est sikerén fellelkesedve alapítványunk a közeljövőben nagyon szívesen venne részt ehhez hasonló rendezvények megszervezésében és kivitelezésében, melyre Önt is szívesen várjuk. Aktuális híreink között megtalálja a legfrissebb eseményeket.
Az eseményről az alábbi linken is olvashatnak:
http://www.turizmusonline.hu/aktualis/cikk/vietnami_est_a_fried_kastelyban