Alapítványunk szervezésében a simontornyai Fried Kastély Szálloda**** és Étterem adott otthont a 2013. június 13-án megrendezésre került Vietnami Estnek a szekszárdi Vállalkozói Szalon közreműködésével.A rendezvényen felszólalt Potápi Árpád országgyűlési képviselő, aki a Vietnamban tett utazásairól, tapasztalatairól mesélt a megjelent érdeklődőknek. 

Alapítványunk szervezésében a simontornyai Fried Kastély Szálloda**** és Étterem adott otthont a 2013. június 13-án megrendezésre került Vietnami Estnek a szekszárdi Vállalkozói Szalon közreműködésével.A rendezvényen felszólalt Potápi Árpád országgyűlési képviselő, aki a Vietnamban tett utazásairól, tapasztalatairól mesélt a megjelent érdeklődőknek. Díszvendégként jelen volt Ngo Duy Ngo vietnami nagykövet úr, aki bemutatta szülőhelyének sokszínűségét és Magyarország és Vietnam együttműködési lehetőségeit, valamint készséggel válaszolt a felmerülő kérdésekre.

A felszólalók kiemelték, hogy az elmúlt években jelentős hangsúly helyeződött a kereskedelem, az oktatás, a tudományok és a turizmus területén jelen lévő kapcsolatokra a két ország közt, sőt az elmúlt években a vietnamiak borászat és gasztronómia iránti érdeklődése is megnövekedett. A jövőre nézve pedig megemlítették, hogy az eddigi együttműködések mellett a két ország kapcsolatainak az erősítésében még nagyok a lehetőségek.

Az est része volt egy Vietnamról levetített rövidfilm, melynek segítségével vizuális képet is kaptak a résztvevők a számos, a felszólalók által említett érdekes történet mellé. Az est lezárása egy tradicionális vietnami vacsora volt, melyen számos ínyenc fogást kóstolhattak meg és fogyaszthattak el a vendégek a díszvendégekkel együtt.

A feltálalt fogások között szerepelt egy igazi vietnami különlegesség, egy előétel, a „Nem”, melynek alapanyagai között darált sertéshús és fafül gomba szerepel. A hozzávalókat rizstészta papírba tekerik, forró olajban kisütik majd friss uborkasalátával tálalják, melyhez édes chili-szószt adnak. További előételként még a „Nem” főtt rákkal és sütés nélkül készített verzióját és aszpikos halat kínáltak ázsiai módra.

Főételnek a vendégek a következőkből választhattak:

      • Ropogós kacsacomb vietnami módra, narancsmártással
      • Kemencében sült sertésoldalas ázsiai módra
      • Wokban készült marha friss zeller zölddel
      • Csirkemell csíkok kókusztejben párolva
      • Tenger gyümölcsei üvegtésztával

Az est sikerén fellelkesedve alapítványunk a közeljövőben nagyon szívesen venne részt ehhez hasonló rendezvények megszervezésében és kivitelezésében, melyre Önt is szívesen várjuk. Aktuális híreink között megtalálja a legfrissebb eseményeket.

 

Az eseményről az alábbi linken is olvashatnak:

http://www.turizmusonline.hu/aktualis/cikk/vietnami_est_a_fried_kastelyban

Meghívó
Meghívó
A vendégek
A vendégek
A vendégek
A vendégek
Potápi Árpád előadása
Potápi Árpád előadása
Vietnami specialitás
Vietnami specialitás
Vietnami specialitás
Vietnami specialitás